dijous, 22 de setembre del 2011

Grups dissabte

 

OBRINT PAS

Obrint Pas es va formar el 4 de novembre de 1993, quan un grup de tres d'amics, en Xavi Sarrià, en Jordi Pitarch i Carles Garcia, establí contacte a l'institut Benlliure de València.[2] El 1994enregistraren la seua primera maqueta amb la qual van participar a la fase final del III Tirant de Rock organitzat per Acció Cultural del País Valencià, del qual van resultar un dels quatre guanyadors.[2] Com a premi el grup participà amb tres cançons en el CD compartit Tirant de Rock; una de les tres cançons escollides va ser "A València".[2] El novembre del mateix any i amb els propis mitjans, enregistren una segona maqueta, La nostra hora, a la qual seguiria una tercera maqueta, publicada l'any 1995 amb el títol de Recuperant el somni. Durant els anys posteriors, la banda participà en diversos festivals i concursos que ajuden a consolidar la seua música.

El primer disc arribà el 1997 amb el nom de La revolta de l'ànima (compost per cinc peces i autogestionat per la pròpia banda), dins del segell 45 Revolucions, creat pels mateixos Obrint Pas. Després, editaren Obrint pas (2000), el primer disc amb la discogràfica Propaganda pel fet. El grup es va consolidar amb Terra (2003), un treball on augmentaren les seves influències de tipus folk, incloent estils com la cúmbia; posteriorment enregistraren La flama (2004), amb el qual es projectaren a altres països. El seu cinquè treball va ser un disc en directe, En moviment!(2005), acompanyat del DVD Un poble en moviment! enregistrat al concert que tingué lloc al Campus de Tarongers de la Universitat de València amb motiu de la festivitat del 25 d'abril en homenatge a l'Ovidi Montllor.

L'any 2006 portaren a cap la gira Internacionalista Tour 2006, que els dugué per tot l'estat espanyol i països de tot Europa durant sis mesos de viatges.

A l'abril de 2007 el grup va publicar el seu sisè disc, "Benvingut al paradís", enregistrat al Mas Nou de Cinctorres i que comptà amb la col·laboració de nombrosos artistes i grups com ara Miquel Gil, La Gossa Sorda, els veneçolans Area 23, l'italià Rude AKA Barriobeat, els occitans Alif Sound System, el basc Xabi Arakama de Trikizio o Pep Gimeno "Botifarra". El disc va ser editat per Propaganda pel fet i inclou el DVD 'Assaltant el Paradís' amb imatges de l'enregistrament del disc i de la seva gira Internacionalista Tour 2006.

El novembre del 2007, es publicà el llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas (Editorial Mina), el primer llibre on aquest grup té un paper protagonista. Es tracta d'un treball a mig camí entre el reportatge periodístic i l'assaig literari que explica els darrers quinze anys d'història del País Valencià en l'àmbit polític, social i cultural, a través de les cançons i la trajectòria del grup. Els autors són els periodistes valencians Antoni Rubio i Hèctor Sanjuan.

Amb el pas dels anys, Obrint Pas ha consolidat la projecció a l'estat espanyol amb actuacions a festivals com el Viña Rock d'Albacete; Extremusika de Badajoz; Lumbreiras Rock de Múrcia; Derrame Rock d'Astúries; Festival por los Derechos Sociales d'Andalusia; Festichan, Mostra das Culturas, Lenguas Vivas, Dia da Patria, Festival Poesia No Condado de Galícia; Kilometroak, Sagarrondotik, Bilboko Aste Nagusia, Arabatakada del País Basc; Baitu Rock de Burgos; Festival Interpueblos i Internacionalista de Madrid així com sales i centres socials. Al mateix temps ha continuat recorrent el món en gires per països d'Europa com Alemanya, Itàlia, Països Baixos, França, Bèlgica, Àustria, Bòsnia, Croàcia,Suïssa, Portugal, República Txeca o Eslovènia així com països d'Amèrica del Sud com Veneçuela i Cuba i de l'Àfrica i l'Orient Mitjà com Marroc i Palestina o d'Àsia com Japó.

El desembre del 2010 van fer la seua primera gira al Japó amb una gran resposta del públic d'aquell país.

El 8 d'abril de 2011 surt al mercat el seu nou disc-llibre "Coratge" (Propaganda pel fet). Després de quatre anys sense publicar cap disc, el grup pública aquest disc-llibre de 15 cançons i 90 pàgines escrites per escriptors, poetes, músics i periodistes com Eduardo Galeano, Isabel-Clara Simó, Vicent Partal, Raul Zelik, Angela Jackson, Pascual Serrano, David Segarra, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Manuel Baixauli, Marc Granell, Elvira Cambrils, David Fernández, Laia Altarriba, etc.

El disc-llibre "Coratge" va entrar directament al número 12 de la llista de vendes de tot l'estat espanyol.

El juliol del 2011 tornen a Japó on actuen al Fuji Rock, el festival ,musical més important d'aquell país i un dels més multitudinaris del món. Poc després el seu disc "Coratge" és editat al Japó amb la discogràfica Japonicus.

web

myspace

 

MALNOM

Malnom és una formació que encara no ha complert l’any de trajectòria però ja ha donat alguns passos dins del panorama musical valencià. El seu debut va ser al concurs Lo Rock Penat organitzat pel Bloc Jove, i del qual van resultar finalment guanyadors. Des d’aleshores han estat actuant per diferents indrets de la geografia castellonenca (Castelló de la Plana, Vila-real, La Vall d’Uixó, Onda, Benassal, Ares...) a més de ser nominats com a grup revelació als Premis Ovidi 2010. Ara estan acabant d’enllestir la publicació del seu primer disc, on fan mostra del rock contundent alhora que melòdic practicat per la banda.

Components:
Manu Chabrera: Veu, guitarra i teclats.
Héctor Tirado: Guitarra i veus.
Pasqual Tirado: Bateria.
Dario Díaz: Baix.

 

web

myspace

 

ORGULL DE CLASSE

ORGULL DE CLASSE es un grup d´street punk del País valencià, antiracista - antifeixista que lluita per la llibertat del poble català, aixi com la llibertat de tots els pobles oprimits del món, contra les desigualtats cagant-nos en les diferenciacions de classes socials. Tot aixo sense oblidar que venim de la classe treballadora i amb orgull. El nostre estil de musica es 100% street punk, amb influencies de diversos grups musicals. Salut i antifeixisme!!

facebook

 

 

TIRANT LO ROCK

Mis fotos de La idea de formar un grup apareix a l’any 2005. Se l’anomenà Revolución. Els seus components foren aquestos : Ainoa Ferrer -Baix ,Vigor Kurich -Teclats,Montse Sanz -Guitarra ,Pablo Valle -Veu . Però aquesta formació no va durar gaire ja que l'absència de components, de temps, de motivació i de mitjans, feren que el projecte acabara en un parell de mesos.
Llavors, Pablo passa a ser la veu de Rock Scars i Gates of Hell amb qui va actuar en tres concerts. Però aquest grup es va acabar dissolent a l'Octubre del 2006 i després d'aquest colp, Ainoa, Montse i Vigor animen a Pablo a formar un nou grup al que anomenen Tirant lo Rock.
La primera formació de Tirant lo Rock fou aquesta: Ainoa Ferrer - Veu , Vigor Kurich -Teclats, Montse Sanz -Guitarra , Pablo Valle -Baix, Julio Alberto Peris -Guitarra i Héctor Nebot - Bateria. Però Julio Alberto ha de deixar el grup per motius personals i Tirant li buscà substitut amb Josep Ortiz, amic de la infància de tots ells i que portava un temps aprenent a tocar.
Durant els primers mesos foren necessaris molts esforços per tirar endavant el projecte, però malgrat l'absència de mitjos, Tirant lo Rock comença a millorar el seu so. Just en aquell moment, Josep Ortiz ha de deixar d'assajar temporalment. El substitueix Stribor Kurich, el germà de Vigor, qui degut a la seua bona adaptació es manté al grup després de la reincorporació de Josep. Per tant, Tirant lo rock passa a tindre tres guitarristes: Montse, Josep i Stribor.
Seguint amb la dinàmica de canvis, Vigor es va veure forçat a deixar el grup per a anar a estudiar a Madrid i és per això que Fran Valle començà a col•laborar esporàdicament amb els teclats. Un any més tard, a l' estiu del 2009, Stribor va seguir el camí del seu germà i va marxar per cursar els seus estudis lluny de Vila-real. L' escollit per a substituir-lo va ser Edu del Salto bon seguidor dels concerts de Tirant lo Rock des dels inicis. Amb ell i l'establiment definitiu de Fran als teclats després d'un període estudiant a l’estranger, el grup presenta els següents components:

    Ainoa Ferrer - Veu

    Fran Valle -Teclat

    Montse Sanz -Guitarra

    Pablo Valle -Baix

    Josep Ortiz -Guitarra

    Héctor Nebot - Bateria

    Edu del Salto - Guitarra

myspace

JOSEP LLUÍS NOTARI

Mis fotos de Josep Lluís Notari Lozano va nàixer el 1981 a La Vilavella, localitat de la Plana Baixa, llicenciat en Humanitats per la Universitat de Castelló i compromés amb la música d..autor en una part del seu ésser. Va començar la seua senda musical siguent cantant de diverses formacions de rock i pop com “abismo recorrido” o “Tristanbaker”, posteriorment, a la facultat va començar a definir-se la seua projecció cap a la música d..autor i l..actuació més íntima i personal. Des de llavors ha viatjat per molts racons de les dues planes de Castelló oferint la seua música: La Vall d..Uixó, Borriana, Castelló, Nules... on ha actuat en festivals com l..Aplec de la Plana, les festes alternatives de Borriana o el correllengua. Ja fa quatre anys que va obrir el seu ventall geogràfic i va començar a actuar a Catalunya oferint concerts a Reus, Tarragona, Montbrió del Camp, Falset... i a València on ha actuat en alguna radio local de l..àrea metropolitana del cap i casal.

 

myspace

Facebook Twitter You Tube

Edicions anteriors

Fotos

Twitter